2e Competitiewedstrijd verplichte-oefenstof

14 maart 2009

 


Zaterdag 14 maart werd de tweede competitiewedstrijd geturnd door de jongste turnsters van OKK Ridderkerk in de gymzaal aan de Graaf Lodewijkstraat in Ridderkerk. Voor Ridderkerk namen drie teams deel.

Team 1 van OKK bestond uit instappers Evi Ilmer, Jildau van der Weele en  Nova Soomer en voorinstappers Noortje van der Steen en Sanne Vernooij. Jildau, Nova en Sanne trainen nog maar vanaf november voor de wedstrijden en hebben zich goed ontwikkeld in die maanden. Noortje kon vanwege een vervelende blessure alleen de onderdelen brug en balk meedoen.
Het eerste onderdeel, de balk bleek zaterdag net iets te smal voor de turnstertjes. Alleen Nova heeft een oefening kunnen turnen zonder de balk te verlaten. De scores lagen dan erg laag in deze ronde. Nova heeft het er dan ook het beste vanaf gebracht met een score van 6.75. Tweede toestel was de vrije oefening. Sanne is een jaartje jonger dan de rest en heeft daardoor nog een oefening zonder muziek. De anderen hebben de afgelopen maanden hard moeten trainen om de nieuwe oefening op muziek eigen te maken. De oefeningen zagen er netjes uit. Sanne heeft hier de hoogste score van het team behaald met een 7.35. Derde toestel sprong: helaas lukte het Evi niet over de pegases te komen waardoor zij geen punten scoorde op dit toestel. Nova en Jildau lukten het wel en Jildau turnde de mooiste overslag die met 7.95 werd beloond. Sanne moest overslag over de kast springen en haalde een mooie 8.05. Brug was het laatste toestel van team 1. Hier lieten een  paar meisjes wat steekjes vallen maar Nova turnde  een mooie oefening die dan ook beloond werd met een 8.7.
Eindscore team 1:  105.05 punten, 10e plaats

Tiffany JansenTeam 2 bestond uit de voorinstappers Natalia Voerman, Ferah Dur, Caroline van Vuuren en Anisa Hermans. Eerste toestel is de brug: Caroline turnde een hele mooie oefening die werd hier beloond met het hoogste cijfer, een 8.15. Tweede toestel was de de balk: ook voor hen een lastig toestel, met vallen en wankelingen waardoor OKK in totaal ook maar een magere 21.8 scoorde. Caroline het hoogste cijfer, een 6.2. Natalia heeft hier als enige de koprol durven turnen, maar bleef er helaas niet mee op de balk staan. Derde toestel was de vrije oefening. Caroline turnde wederom de beste oefening en scoorde het hoogste van het team met een 7.2. Het laatste onderdeel voor team 2, was de kast: Natalia lukte het niet om er overheen te komen, waardoor zij geen punten voor het team kon vergaren. Anisa en Caroline hebben de mooiste overslagen laten zien die gewaardeerd werd met een 7.45. Ferah deed hier niet veel minder voor onder met een 7.35. Eindscore team 2:  96.85 punten, 11e plaats.  De meisjes uit team 1 en 2 hebben zich vergeleken met de vorige competitiewedstrijd ontzettend verbeterd. Er zit een stijgende lijn in die vast gehouden moet worden!


Team 3 van OKK Ridderkerk bestond uit instappers Elisa van Halem & Diana van der Vlies; pupil 1 Tiffany Jansen (zie foto) & Lisa Groenenveld en pupil 2 Jessy van Buren & Veerle in ’t Veld. Eerste onderdeel vrije oefening: over het algemeen lieten de meiden hier nette oefeningen zien. De vrolijke Elisa scoorde hier het hoogste met een score van 7.65. Tweede toestel was sprong: hier liet Jessy de mooiste overslag zien, die beloond werd met een 8.95. Lisa en Veerle zaten haar hierbij op de hielen met 8.85. Derde toestel de brug: hier maakten de turnsters meer foutjes dan nodig was, waardoor zij minder hoog hebben gescoord. De cijfers vielen gelukkig echter mee. Jessy scoorde een mooie 8.8 waarmee ze van alle teams 3e op dit toestel werd. Diana volgde met een mooie 8.6.
Als laatste toestel de balk: Jessy had er al zin in, omdat dit haar lievelingstoestel is. Zij liet hier dan ook een mooie oefening zonder vallen zien, die haar 8.15 punten opleverde. De andere meisjes waren minder stabiel op de balk waardoor hier ook wat punten bleven liggen.
Team 3 eindigde met 127.05 op de 4e plaats (met maar 0.85p verschil van de 2de plaats en 0.15 van de derde plaats…dus maar met heel weinig verschil). Wij hopen dus de volgende keer met dit team weer de 2e plaats te veroveren of misschien zelf DVO (die zaterdag met 129.75 1e is geworden) te kunnen verslaan.

Uitslag